Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Stickad, veckad och tillspetsad höst

Stickad, veckad och tillspetsad höst Nyheter om kläder
Stickat är en av trenderna som gäller nästa höst och vinter. I alla fall om de största inom danskt mode får bestämma. I onsdags startade Copenhagen Fashion Week med den sedvanliga trendshowen på Bella Center i Örestad.

Fem mässhallar, 2 400 varumärken och 47 catwalk-shower ute på stan med designer som Malene Birger, Sand, Henrik Vibskov och Bruuns Bazaar.

Copenhagen Fashion Week är nu större än någonsin med närmare 60 000 besökare på tre dagar. Men de danska modeskaparna har svårt att bestämma sig. Farligt sexigt - eller prydligt i veckad kjol och knästrumpor. Så såg det ut när höst och vintermodet 2012/2013 avtäcktes i Bella Center.

Tydligt inför nästa höst är att stickat och päls, oftast fusk, blir allt viktigare i vardagsmodet. Kabelstickade fiskartröjor som nu vuxit och blivit till såväl kappor som klänningar. - Stickat och natur i dova, lugna färger och sofistikerad 70-talsglamour, är precis vad vi letar efter i det skandinaviska modet just nu, säger Anna Maria Bergström som jobbar för den italienska modeagenturen Studio Zeta i Milano.
- Stickat i alla tänkbara former, från vardag till fest, har dominerat flera visningar i Köpenhamn.

Stickade klänningar dekorerade med små bollar var också ett populärt tema. Ett mode för afterski och mysiga hemmakvällar vid brasan.

Höstens accentfärger är rostigt rött, orange och korall. Det verkar också som Converse är på väg att tappa greppet om skopubliken som väljer mer färglada, 70-talsinspirerade joggingskor från New Balance.

Höstens retro-tema är mönstrade 50-talsklänningar som uppdaterats och kombinerats med långa handskar och vår tids kännetecken, ankelboots med knästrumpor. Ett fattigmansmode som blivit trend.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.