Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Så klär du bort din blekhet med färg

Så klär du bort din blekhet med färg Nyheter om kläder
Det mörka och kalla klimatet innebär att många svenskar känner sig bleka den här tiden på året. Men det finns knep att ta till.

För att se mindre blek ut ska man klä sig i nyanser som plockar upp ens egen hårfärg och ögonfärg.

Med en gul underton eller elfenbensfärgad hud passar man bäst i färger som har gula toner i sig, som exempelvis korall.

Med sin ljusa hy och svarta hår trodde Emma Björnbom, 26, att hon passade bäst i röda nyanser. Nu har hon lärt sig att det är precis tvärtom.
- Jag känner mig ofta blek på vintern och jag märker otroliga skillnader mellan vilka färger jag bär. Jag har jag lärt mig att rött inte passar lika bra på mig som de kalla blå färgerna, säger hon.

Enligt färg- och stilkonsulten Jessica Johansson, 25, beror blekheten mest på att man klär sig fel.
- Man kan kanske känna sig vinterblek men ofta beror det på vilka färger du bär under vintern och inte på vädret. Genom att upprepa dina toner i hud-, hår- och ögonfärg undviker du att se blek ut, säger hon.

Jessica Johansson arbetar med att färg­analysera kundernas hud, hår och ögon och utifrån resultatet kategorisera kunden i olika årstider. Enligt henne är Emma Björnbom en typisk "vinter" med sin ljusa hy och sitt svarta hår. Hon bör använda klara, isiga nyanser som kungsblått som fram­häver hennes blå undertoner.

- Svart är generellt en färg som gör att man ser blekare, äldre eller gulare ut beroende på hudton, men är man en "vinter" som Emma Björnbom så kan svart i stället framhäva de kalla tonerna.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.