Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Miljötänk hos Lindex

Miljötänk hos Lindex Nyheter om kläder
Lindex värnar om miljön och har tillverkat vårens Affordable Luxury-kollektion av återvunna material. Syftet är att visa att det går att kombinera mode och hållbarhet.

– I vår har vi valt ett mer färgsprakande uttryck i Affordable Luxury kollektionen. Vi har dessutom använt oss av återvunna material och kombinerar därmed en fantastisk kollektion med en minskad miljöpåverkan. Starka färger och en mix av grafiska mönster är starka trender i vår, vilket är helt rätt för Affordable Luxury. En kollektion som med sin mix av plagg och färger passar lika bra i staden som på varma semesterkvällar, säger Lea Rytz Goldman, Design- och Inköpsdirektör på Lindex.

Som tidigare är det Ewa Larsson som står bakom designen. Inspirationen har hon den här gången hämtat från målaren, poeten och fotografen Dora Maar, även känd som Picassos musa under en tid.

– Det har varit väldigt spännande och inspirerande att försöka fantisera om hur det egentligen var att ingå bland Doras närmaste vänner, däribland konstnären och fotografen Man Ray, berättar Ewa.

Kollektionen lanseras i utvalda butiker och online den 4 april 2012.

Källa: Chic.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.