Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Bondbruden som blev designer

Bondbruden som blev designer Nyheter om kläder
Bondbrud, programledare och nu designer. Izabella Scorupcos CV blir allt bredare!

På TV3 rullar de sista avsnitten av den svenska versionen av "Top model" där Izabella, 41, är programledare tillsammans med svenske superstylisten Jonas Hallberg. Men samtidigt har hon arbetat med en egen klädkollektion med sin bästa tjejkompis Jenna. Märket ZBogini beskrivs som "hippielooken och lite Studio 54-känsla". Designerdrömmen har alltid funnit där för Izabella, en starkare dröm än att vara just programledare:
- Helt ärligt var jag väldigt skeptisk till programledarrollen i början. Det har aldrig varit min ambition. Men allt stämde. Inspelningen skulle ske i Los Angeles och min kompis Jonas var med, så då beslutade jag mig för att anta utmaningen, säger Izabella.

Med Bondfilmen "Goldeneye" och actionrullen "Vertical Limit" i bagaget flyttade Izabella 2003 till Los Angeles. Men inte för karriärens skull, utan för kärlekens. Hon gifte sig med Jeffrey Raymond, en framgångsrik publicist, som genom åren har jobbat med giganter som Britney Spears, Tom Cruise och David Beckham. 2003 fick paret också sitt första barn, Jakob. Izabella hade sedan tidigare dottern Julia med den polske hockeyspelaren Mariusz Czerkawski och i stället för att satsa på Hollywood blev familjen högsta prioritet.
- Det var självklart, men också skönt eftersom det kändes som om jag inte hade gjort annat än att gå på castings och auditions i flera år. Och det hade börjat ta emot, jag kunde jag inte göra det mer. Det var inte kul och drivkraften hade försvunnit. Hungern var borta, säger Izabella.

Innebär detta att du lagt ­skådiskarriären på hyllan helt och hållet nu?
- Det är ett ständigt dilemma. Jag lider verkligen varje gång jag måste lämna barnen och resa bort. Senast jag spelade in en film var jag tvungen att lämna barnen i två månader och det var väldigt traumatiskt. Jag kanske är helt galen som tackar nej till bra erbjudanden, men det går bara inte. Ändå älskar jag verkligen att göra film.

Du har ingen svensk film på lut?
- Eventuellt. Om vi får till en upp- följare till "Solstorm". Men vi får se.

Programledaryrket, då har du fått blodad tand?
- Jag vet inte. Något som jag är bra på är att lyssna på människor och lära av dem. Det skulle vara häftigt att få göra ett program som gick lite på djupet, säger hon.

Hon har själv arbetat - och till viss del gör det fortfarande - som modell med prestigefulla uppdrag över hela världen. Hon är bekant med både branschens framsida och baksida, vilket var en av anledningarna till att hon tillfrågades om jobbet. En gång blev hon sparkad från ett jobb för att hon frös för mycket. Modellvärlden är ständigt kritiserad för sina smala ideal.

- Jag märkte att min agentur, som då var Ford, bara blev trevligare och trevligare ju smalare jag blev. Jag tror att jag vägde 49 kilo när jag var som smalast, men då mådde jag inte bra, säger hon och höjer ett varnande finger:
- Om man inte är naturligt smal, utan måste kämpa, måste man fråga sig själv om man verkligen vill vara modell.

Hon tycker att idealen har förändrats från den tiden hon själv var som mest aktiv modell:
- Tjejerna var inte lika smala på min tid. Men det var andra krav på modellerna. De retuscherades inte på samma sätt som alla gör i dag. Då var man tvungen att komma utsövd och pigg till plåtningarna.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.