Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Finklädd med gott (miljö)samvete

Finklädd med gott (miljö)samvete Nyheter om kläder
Stjärnor som Michelle Williams och Kristen Davies har redan burit plaggen på röda mattan. I dag släpper H&M sin nya festkollektion som är producerad helt i ekologiska material.

Allt fler klädkedjor satsar på hållbart mode, med bland annat ekologiska och återvunna material.

Conscious Collection är en återkommande kollektion hos H&M, och den här säsongen har kedjan gjort kollektionen extra glamourös för att visa att man kan bära material som ekologisk bomull, ekologisk hampa och återvunnen polyester även på röda mattan.

- Materialen är desamma, men temat är nytt. Det är tio fantastiska festklänningar som vi sett på filmstjärnor som Kristen Davies, Michelle Williams, Amanda Seyfried och Viola Davies på röda mattan under våren, säger Catarina Midby, ansvarig för mode- och hållbarhetskommunikation på H&M.

Exclusive Conscious Collection lanseras i dag och rymmer bland annat aftonklänningar med höga slitsar, korta broderade cocktailklänningar och skräddade överdelar och shorts. Med kollektionen vill man visa det hållbara modets potential i form av mer exklusiva plagg som speglar klädseln på röda mattan i dag.
- Genom att använda ekologiska och återvunna material, och tencel erbjuder vi ett bättre val för våra kunder, säger Catarina Midby.

Kollektionen finns i 100 utvalda butiker runtom i världen. Exclusive Conscious Collection kommer att säljas i fyra butiker i Sverige. Delar av kollektionen säljs på nätet.

H&M är inte den enda kedjan som satsar på hållbart mode. Förra året köpte Lindex kunder fler än fem miljoner plagg i hållbara material. I den återkommande kollektionen Affordable luxury valde även Lindex att arbeta med återvunna fibrer som polyester och tencel.
- Vi erbjuder våra kunder inspirerande och hållbart mode, och för Lindex innebär det mer än bara plagg gjorda i ekologisk bomull, säger Sara Winroth, Miljöchef och CSR- koordinator på Lindex.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.