Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Klänningar på kungliga dopet

Klänningar på kungliga dopet Nyheter om kläder
Ett gott råd till Estelle:Ta lärdom av moster Madeleine! Hennes lavendelfärgade kappa och klänning i samma nyans får högsta betyg.

– Det som verkligen stack ut var den snygga fjäderhatten med flor, säger Expressen.se:s modeexpert Emma Danielsson.

Prinsessan Madeleine kom till dopceremonin i en ljust lavendelfärgad kappa, spetsklänning i samma nyans och en stilfull fjäderhatt med flor. Det sistnämnda var pricken över i:et, anser Expressens modeexpert Emma Danielsson.
– Jag tyckte att hon var väldigt snyggt klädd. Kappan var väldigt elegant, den kändes somrig och färgen klädde henne bra. Men det som verkligen stack ut var den snygga fjäderhatten med lila fjädrar och flor över ögonen, säger hon. Flor är klassiskt i sådana här sammanhang, men har blivit till en trendig detalj den här säsongen.

Någon som däremot inte hade lyckats lika bra var hovets förra informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg – som hade tagit ut svängarna lite för mycket.
– Allt kändes för iögonfallande. Klänningen var stormönstrad med volanger nedtill, hon hade en enorm fjäderhatt och färgstarka accessoarer. Skorna kändes heller inte så rätt, de var superspetsiga med taxklack och slingback.

Många av de kvinnliga gästerna hade valt att klä sig i ljusa somriga kreationer när de anlände till Slottskyrkan. Helt rätt, anser Emma Danielsson.
– På vår- och sommardop ska man välja ljusa sommarfärger, säger hon.

Förra vd:n för Systembolaget tillika ex-statsministern Göran Perssons hustru Anitra Steen var en av dem som hade satsat på pastell – i hennes fall ljusgrönt.
– Anitra är väldigt snyggt klädd i ljusa färger. Hon tar inte ut svängarna, men får godkänt.

I övrigt kunde man skönja två andra trender på dopet – ljusa metaller och knallrött.
Till exempel hade utrikesminister Carl Bildts fru Anna Maria Corazza Bildt satsat på rött – liksom den holländska prinsessan Máxima:
– Hon bär en snygg dräkt i en klatschig färg. Den är klassisk, men modern.

Trenden bland de yngre var i huvudsak enkla knälånga klänningar i ljusa färger matchat med klassiska pumps.
– De äldre väljer mer hatt, dräkt och lite mer färg.

En annan trend på dopet var diadem, eller en liten hårdekoration, en coiffe – som främst de yngre hade satsat på.
– Det är trevligt med alla hattar och håraccessoarer. Man ser vilka som har ansträngt sig.

Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist prickade in nästan alla trender för de yngre.
– Hon har valt en beige rätt så enkel klänning. Den är minimalistisk i snittet och hade kunnat bli ganska tråkig, men hon väger upp det med en glamourös frisyr, snygga pumps och coiffe. Hon ser ut som en klassisk skönhet.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.