Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Snäva former och kappa i äggformat

Snäva former och kappa i äggformat Nyheter om kläder
Den här veckan visar kedjorna upp höstmodet för moderedaktörer, journalister och bloggare. Några av de trender som dominerar är vinrött, smala byxor och kjolar och glittriga utsmyckningar.

- Vinrött är en viktig färg i höst. Vi ser även starka färger, roliga tryck och sedan det nedtonade svarta, gärna med någon detalj som glitter, säger Lea Rytz Goldman, designchef på Lindex.

Färgen som sticker ut mest i kedjornas kommande kollektioner är vinrött, något som även syntes på höstvisningarna hos andra svenska modevarumärken som Acne, Tiger of Sweden och Stylein.

När det gäller ytterplagg är det äggformade kappor och jackor med sluttande axlar som syns mest. Nedtill är det smala byxor och snäva kjolar som dominerar.
- Det finns både den äggformade silhuetten och en smalare silhuett med smala byxor och pennkjol, gärna då med något mer volym upptill, säger Lea Rytz Goldman.

Vad gäller detaljer så stannar de olikfärgade kragarna och peplumvolangen kvar från vårens mode.
- Peplumsilhuetten hänger kvar även i höst. När det gäller nyckelplagg så har vi den stickade klänningen, de mönstrade byxorna och den smala pennkjolen, säger Lea Rytz Goldman.

Nytt för i höst är att både plagg och accessoarer pryds av glitter och blänkande stenar, något som det fanns gott om på H&M:s höstvisning. Kedjans designchef Ann-Sofie Johansson menar att årets höstmode är fullt av möjligheter att uttrycka sin personliga stil.
- De minimalistiska plaggen ligger helt i tiden och kontrasterar snyggt mot de maximalistiska texturerna, formerna och detaljerna, säger Ann-Sofie Johansson.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.