Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Olsens tog hem tyngsta modepriset

Olsens tog hem tyngsta modepriset Nyheter om kläder
När det åtråvärda priset för Årets designer för kvinnor skulle delas ut på CFDA Awards fick storheter som Marc Jacobs, Jack McCollough och Lazara Hernandez för Proenza Schouler stå undan för modesystrarna Olsen.

I början av veckan gick CFDA Awards, modevärldens alldeles egna Oscarsgala, av stapeln i Alice Tully Hall i Lincoln Center i New York. Council of Fashion Designers of America delar varje år ut priser till designers och modepersonligheter i en rad olika kategorier. Och i år gick priset för Årets designer för kvinnor till stilsäkra systrarma Ashley och Mary Kate Olsen för deras uppmärksammade märke The Row. Svenskättade Patrik Ervell, som bor och verkar i New York, var nominerad i kategorin Årets designer för män, men fick se sig slagen av Billy Reid.

Årets internationella designer blev japanska modeskaparen Rei Kawakubo, grundare av Comme des Garcones, och Tommy Hilfiger förärades ett "Lifetime achievement"-pris. Dessutom utsågs Johnny Depp till årets modeikon. Den 48-åriga skådespelaren, som just nu är bioaktuell i Tim Burton-filmen Dark Shadows, kunde dock inte själv medverka på galan, utan skickade Cry baby-regissören John Waters att ta emot priset i hans ställe.
– Het! beskriver Diane Von Furstenberg stjärnans stil i en intervju efter prisutdelningen.

Källa: SalongK.se.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.