Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

En klassiker värd namnet

En klassiker värd namnet Nyheter om kläder
Den har kallats världens första "it"-väska, den som alla måste ha. Det har gått 15 år sedan "the Baguette Bag" lanserades av Fendi.

Kellyväskan och Gucci hobo i alla ära, men när franska modehuset Fendi 1997 lanserade "the Baguette Bag" var succén ett faktum. Köerna ringlade utanför modehusets butiker och väntelistorna var långa som evigheten.

Om tillgängligheten idag är bättre (Fendi har i dag över 200 egna butiker i 35 länder) är väskan fortfarande het som ett nygräddat bröd.

Modellen är uppkallad efter det franska klassiska brödet eftersom väskorna är designade för att med lätthet, så som baguetten, kunna bäras under armen. Den som slavsikt följde tv-serien Sex and the City kanske la märke till att ett av Carrie Bradshaw's favoritmärken var just Fendi och att hon ofta använde sig av just Fendi's Baguette bag.

I samband med 15-års jubileet kommer Fendi med nya mönster och släpper även en bok "Fendi Baguette" med texter skriva av bland andra Bonito Oliva, Paola Antonelli, Sarah Jessica Parker och Banana Yoshimoto.

Fendi's Baguette Bag håller stilen fortfarande och tippas göra det i många år framöver. En klassisker värd namnet.

Med priser som slingrar sig från "ok, kanske om jag sparar lite" till "ok, kanske om jag säljer bilen" är utbudet lika brett som frestande.

Källa: SalongK.se.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.