Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

"Jag ger bort mina handväskor"

"Jag ger bort mina handväskor" Nyheter om kläder
Hollywoodfrun Maria Montazami har designat en exklusiv kollektion handväskor för Bixio tillsammans med Åsa Åhman-Staffansson. Självklart pryds varje väska med en tofs, eller en "tassle" som Maria säger.

Väskorna är tillverkade i äkta skinn och kostar mellan 2 000 och 3 500 kr, men hon har även gjort plånböcker, nyckelringar och diverse accessoarer.

Hur tänkte du när du designade handväskorna?
– Jag tänkte jag kör en praktiskt väska istället för en sån där hård som bara ser fin ut på utsidan men som är allmänt jobbig att stänga och bära runt på. Jag älskar när allting rör sig när man går på stan, att det viftar omkring lite. Att man känner den där kvinnliga stilen av att ha en väska. Jag vill att det ska vara mjukt och lite luftigt.

Hur många handväskor äger du?
– Jag ger ju alltid bort allting. Får jag för mycket så måste jag rensa ut och ge bort. Jag har bara sparat mina absoluta favoritväskor. Det är kanske 20 stycken, men då är det jättefina väskor av lyxiga märken.

Har du några favoritmärken, förutom ditt eget?
– Jag älskar Louis Vuitton, Chanel och Prada. Och jag ägde en jättefin Valentino med en fin rosett, men den gav jag till min dotter Sara. Givenchy har väldigt många bra väskor och dom har min storlek 42, i skor alltså. Så jag handlar ganska mycket där.

Vad är det mesta du har spenderat på en handväska?
– Det är säkert kanske 4 000 dollar (ca 30 000 kr), och det är ju ganska dyrt. Det låter ju mer när man översätter det på svenska.

Vad har du i din handväska just nu?
– Jag har en kamera för bloggning, jag har min plånbok, min jättefina penna, makeup bag och min mobil. Och jag har tyvärr, fast det vill jag egentligen inte säga, läsglasögon.

Vad skulle du aldrig ha i handväskan?
– Tuggummi, en massa hopskrynklade kvitton, smulor. Du vet, en massa skräp. Jag är inte så mycket för sånt. Har du skräp i din väska?

Nej, det har jag inte.

Källa: Chic.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.