Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Nu säljer ABBA-Frida garderoben

Nu säljer ABBA-Frida garderoben Nyheter om kläder
Vem minns inte ABBA:s extravaganta kläder från sjuttiotalet? Nu har du möjlighet att uppdatera höstgarderoben med ett eget ABBA-plagg.

När Stockholms Auktionsverk den 11 september håller sin årliga auktion "Fashion & Lifestyle" kommer en hel avdelning att bestå av plagg och accessoarer ur den forna ABBA-medlemmen Anni-Frid "Frida" Lyngstads garderob. På Stockholms Auktionsverk har man redan märkt av ett stort intresse.
- Vi märker av en enorm uppmärksamhet både från utländska kunder och från svenska kunder. Det är många ABBA-fans såklart men även många av våra vanliga kunder som är intresserade av märkessakerna tycker att det är roligt att det är just Anni-Frids saker de kan köpa, säger ansvarig expert Beata af Donner.

Hela 71 saker ska auktioneras ut, däribland väskor, skor och kläder. Majoriteten av sakerna har ett blygsammare utrop på cirka 1000-1 500 kronor men det finns även en del dyrgripar i samlingen. En guldfärgad paljettjacka från Chanel med utrop 20 000-22 000 kronor är ett av de mer exklusiva plaggen. Det dyraste utropet, 50 000-60 000 kronor, har en klassisk skinnväska från Hermès i den berömda Kelly-modellen.

Utöver Fridas kollektion kommer även det sedvanliga utbudet av kläder, väskor, koffertar och bijouterier från välkända franska modehus att gå under klubban den 11 september.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.