Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Prinsen vill designa kollektion

Prinsen vill designa kollektion Nyheter om kläder
Prins Carl Philip vill designa en kollektion för svenska klädjätten H&M, avslöjar han i en intervju med Di Weekend. - Vi pratar gärna med honom om han hör av sig, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare hos H&M.

Carl Philip har tagit ännu ett steg i sin designkarriär. Efter att ha arbetat i silver, gjutjärn och porslin tar han sig nu an textilier, tillsammans med kompanjonen Oscar Kylberg.

I en intervju i Di Weekend avslöjar prinsen att han gärna skulle designa en klädkollektion för H&M - som under senare år har samarbetat med en rad kända klädskapare.
- Det hade varit häftigt, säger han till Di Weekend. Den svenska klädjätten är försiktigt nyfikna på den kungliga glansen.
- Det beror på vad han har för idéer, säger Margareta van den Bosch, som tidigare vad chefsdesigner hos H&M och nu kreativ rådgivare.

Kungens farbror Sigvard Bernadotte gjorde sig känd som "designprinsen" och har blivit en av Carl Philips förebilder. Under sin framgångsrika karriär hann han bland annat med att arbeta för just H&M.
- Sigvard gjorde en stilig, sportig liten kollektion för eleganta gentlemän, säger Margareta van den Bosch.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.