Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Gina Tricot gör hot couture

Gina Tricot gör hot couture Nyheter om kläder
Hot couture hos Gina Tricot? Ja, faktiskt. I slutet av januari släpper nämligen kedjan en limiterad festkollektion i samarbete med Nordisk Designskola.

Den 20-talsinspirerade kollektionen med namnet "Remake" består klänningar, skor och accessoarer skapade av överskottsprodukter.
– Vi sätter stort värde på samarbetet med nästa generations designers. Det är verkligen spännande att se hur kläderna får nytt liv. Mode handlar ofta om personliga uttryck och Remake-kollektionen är ett sätt att kombinera starka uttryck med hållbarhetstänk, säger design- och inköpschef Anna Appelqvist, Gina Tricot.

Kollektionen består av sammanlagt ca 50 produkter och intäkterna från försäljningen går oavkortat till UNICEF.
– Vi har inspirerats av den festligare och mer eleganta delen utav 20-talets mode; långklänningar för galapremiärer och typiska accessoarer med fjädrar och pärlor. Allt i en modern tappning i sann haute couture-anda. Detta för att plaggen ska kännas unika och nyskapande, säger Minna Engström Heino, rektor vid Nordisk Designskola.

Det exklusiva samarbetet lanseras i Gina Tricots butik på Götgatan i Stockholm 24 januari, samt i butiken på Köpmagergade i Köpenhamn 29 januari.

Källa: Chic.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.