Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Prinsessans klädval är populära

Prinsessans klädval är populära Nyheter om kläder
Hon introducerade Canada Goose-jackan för trendmedvetna stockholmare. Nu har prinsessan Madeleine en ny vinterparkas i garderoben. - Madeleine är och har alltid varit trendsättande. Hon är en väldigt omskriven person och det finns ett stort allmänintres

När Expressens reporter Mats Larsson träffade prinsessan Madeleine i vinterkylan utanför hennes kontor på Manhattan i New York tidigare i veckan, presenterade hon en ny vinteroutfit.

Jackan, en parkas, kommer från det italienska märket Parajumpers. Designern Massimo Rossetti har inspirerats av jackorna som bars av den 210:e räddningsskvadronen i Anchorage, Alaska, och som kallades för just Parajumpers.

Prinsessan Madeleine är sedan tidigare en erkänd trendsättare. På 2000-talet var det hon som fick svenskarna att tömma plånböckerna för att ha råd att köpa en speciell vinterjacka.
- Madeleine var en av de första som bar Canada Goose-jackan, något som gjorde att den uppmärksammades och sedan blev extremt populär, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Precis som Canada Goose-jackorna gröpte stora hål i många plånböcker, går heller inte Parajumpers av för en hacka. Den modell prinsessan bär kostar omkring 8 500 kronor i Sverige.
- Prinsessan Madeleine kan definitivt ha ett visst inflytande när det gäller att skapa hype kring ett märke. Att hon väljer just den här jackan kan ha inverkan på märkets försäljning i Sverige, säger Emma Danielsson.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.