Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Svensk vinnare av ECCO Walk in Style

Svensk vinnare av ECCO Walk in Style Nyheter om kläder
Julia Mjörnstedt, 27, från Göteborg drabbades av cancer i tjocktarmen när hon bara var 21 år. I tisdags blev hon utsedd till årets vinnare av ECCO Walk in Style Award.

Priset är startskottet på modeveckan i Köpenhamn och har delats ut sedan 2008 för att hylla kvinnor som lägger ned tid och engagemang på att hjälpa andra.

Prissumman på 35 000 doneras till valfri välgörenhet och Julia har valt att skänka pengarna till organisationen Ung Cancer, som hon var med och grundade 2010, tre år efter att hon själv fått sin diagnos. Julia är nu friskförklarad, men märkte under sin sjukdomstid att det saknades stöd för unga cancersjuka.

Julia hyllas bland annat för sitt professionella förhållningssätt och sin kommunikationsförmåga som gjort det lättare för unga att handskas med cancer. Hon har även hjälpt till att krossa många myter om sjukdomen.

I Ung Cancers webbshop finns det massor av fina saker att köpa där hela vinsten går till Ung Cancers verksamhet. Bland annat det här armbandet för 100 kr.

I samband med prisutdelningen hölls även en modevisning med exklusiva läderkreationer skapade av Zarah Voight och matchande skor från ECCO.

Källa: Chic.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.