Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Tips från Årets bäst klädda man

Tips från Årets bäst klädda man Nyheter om kläder
Tomas Ledin prisades på ELLE-galan 2013 som Årets bäst klädda man, en titel han får äga resten av året och bära med sig resten av livet.

Vi bad den stilsäkre vinnaren att kommentera sju ord, personer och fenomen.

1. Klädsignatur
”Den där balansen mellan elegans och det slarviga, där trivs jag.”

2. Clint Eastwood
”Stuprörsjeansen och bootsen, lite orakad och bister som i Den gode, den onde, den fule. Jag tyckte det var en cool, manlig look. Mitt problem är att jag ser för snäll ut.”

3. Tom Ford
”Han har coolt stuk. Inför Showtime ville jag göra en förflyttning av det visuella med mig, eftersom jag ofta ses som killen i jeans och vit t-shirt. Tom Ford var en av dem vi pratade om, där skulle jag kunna landa.”

4. Cowboyboots
”Just nu har jag tre fyra par som jag använder, plus en del utslitna som ligger i en garderob. Jag kan inte slänga dem, man är ju kär i dem.”

5. Oj, det blev fel
”Melodifestivalen 1978, jag sjöng låten Mademoiselle. När jag ser det tv-klippet i dag är det uppenbart att jag inte är tillfreds med min klädsel: skor med decimeterhög klack och gröna, jättetajta manchesterbyxor med extremt högt liv. Och någon fluffig grönsak på överkroppen.”

6. Hej hippie
”Jag bodde i USA 1969–70 och identifierade mig totalt med hippie- rörelsen, utsvängda jeans och batiktröjor … Var 17, Woodstock- festivalen hade precis varit och jag landade mitt i en explosion av peace, love and understanding. Jag var som ett läskpapper som tog till mig hela den kulturen.”

7. Hälsan
”När jag gör Showtime lever jag i princip som en elitidrottsman: äter vid rätt tider, rätt sorts mat, sover som man ska. Jag tar lite akupunktur ibland och gör alltid qigong före föreställningarna. Det är ett verktyg för att hålla mig i balans.” Källa: Elle.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.