Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Lindex nya skandalmodell

Lindex nya skandalmodell Nyheter om kläder
I höst är hon Lindex nya modell. Kontroversiella Karlie Kloss har länge skapat debatt för sin trådsmala kropp och fått italienska Vogue att dra tillbaka en bild.

Men Lindex tillbakavisar kritiken.
- Hon ser sund ut och har en sund livsstil, säger marknadschef Glenda Marevind.

Om några veckor lanseras Lindex nya kollektion skapad av den brittiska designern Matthew Williamson. Det är supermodellen Karlie Kloss, 21, från USA som är ansiktet utåt för kollektionen. Enligt modellagenturen IMG Models mäter Karlie Kloss 180 centimeter och har ett midjemått på 60 centimeter. Vad hon väger vill agenturen inte uppge men bilder på Karlie Kloss från italienska Vogue har tidigare skapat stor medial uppmärksamhet världen över. Bland annat skrev amerikanska Huffington Post och New York Magazine kritiskt om den trådsmala modellen.

Bilderna snappades upp på bloggar och sajter som förespråkar självsvält och italienska Vogue tog bort en av dem från sin hemsida. Lindex marknadschef Glenda Marevind vill inte kommentera Karlie Kloss vikt men säger att företaget har gjort ett utmärkt val av modell.
- Hon är lång och smal och mitt intryck är att hon är ett bra val för kampanjen. Vi väljer alltid modeller som ser sunda ut.

Reklamforskaren Nina Åkestam skrev i våras en debattartikel om att det krävs en speciell modellagstiftning mot modevärldens ideal. Hon spår att Lindex tar stora affärsmässiga risker genom att välja Karlie Kloss som modell.
- Det finns väldigt mycket forskning som visar att användandet av överdrivet smala modeller får negativa konsekvenser för de kvinnor som ser bilderna. Att Lindex är omedvetna om den här problematiken tyder på att de inte riktigt är med i matchen, att de inte blickar framåt, säger Nina Åkestam.

På Karlie Kloss modellagentur IMG Models vill chefsassistenten Crystal Burey inte kommentera kritiken.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.