Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Isabelle Marant för H&M

Isabelle Marant för H&M Nyheter om kläder
Den 14 november släpps den franska designern Isabel Marants kollektion för H&M i butik. Men redan nu har vi fått en smygtitt och träffat designern själv – i Paris, Isabel Marants hemstad.

Ett vältränat modeöga känner igen sig direkt. Isabel Marants kollektion för svenska H&M är väldigt lik Marants egen design – här finns allt från enklare basplagg som grå sweatshirts till silverfärgade jackor, scarfar och spetsklänningar.
– Jag är väldigt nöjd med kvaliteten på plaggen. Mitt mål har hela tiden varit att inte kompromissa med den – kollektionen innehåller essensen av mig som designer, och jag vill inte göra någon billig version av Isabel Marant, säger hon till Sofis mode.
– Drivkraften i mitt skapande har alltid varit "Gör något du är beredd att dö för" – och det gäller även den här kollektionen.

Att valet av gästdesigner föll på just Isabel Marant den här gången är ingen slump. Designerns senaste kollektioner har hyllats av både moderedaktörer och bloggare världen över, och hennes kläder syns på såväl Hollywoodskådisar som supermodeller.
– Hon har en förmåga att skapa plagg som folk vill bära både nu och ett bra tag framöver, säger Karoline Andersson, tf modechef på Sofis mode.

Hon får medhåll av Margareta van den Bosh, kreativ rådgivare på H&M, som kallar Isabel Marants design
– Kläderna fungerar både på jobbet och när du vill gå ut en kväll. Det är design som är lättillgänglig utan att vara tråkig, säger hon.

Hon har arbetat med designerns H&M-kollektion från start.
– Samarbetet har varit superroligt. Isabel har själv provat alla kläder och vi har redan fått positiv feedback – jag förväntar mig köer i butikerna när kollektionen släpps, säger Margareta van den Bosch.

Isabel Marant har hittills bara gjort damkläder, men H&M-samarbetet innehåller även ett antal plagg för män samt några för barn och tonåringar. Själv menar hon att herrkläderna har varit den största utmaningen:
– Jag designar redan ganska androgyna kläder, men att faktiskt göra herrkläder är en helt annan sak, säger hon till Sofis mode.

Sophie Warburton, stylist och modekoordinator på brittiska tidningen Daily Telegraph, är på plats i Paris för att spana in kollektionen. Hon är nöjd med vad hon ser:
– Det går lätt att urskilja att det är Isabel Marants design. Några av hennes bästa plagg finns här och kvaliteten verkar vara lika bra som vanligt. Jag gillar kollektionen mycket, säger hon.

Sofis modes Karoline Andersson instämmer.
– Det är en mönsterrik och mycket bärbar kollektion med en skön balans mellan feminina detaljer och maskulina ytterplagg.

Den 14 november släpps kläderna i butik.

Källa: Aftonbladet.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.