Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Drömlikt, Ida Sjöstedt AW14

Drömlikt, Ida Sjöstedt AW14 Nyheter om kläder
Idag under Ida Sjöstedts visning fick vi se en välarbetad och detaljrik kollektion fylld med mängder av spets och pärlbroderier där inspirationen var tagen från visdomen i öst och jämnvikten genom livet.

Vadlånga spetskjolar, sidenshorts, skimrande paljettkaftaner, vida byxor med pärl- och spetsbrodyrer och välskräddade, välarbetade toppar och långklänningar var genomgående där kulörerna rött blandades med grönt och guld, lila med marinblått, krämvitt med pastellrosa och silver med svart. Kollektionen var som en enda lång balansgång där avklätt mixades med påklätt, där hårt blandades med mjukt och där det sexiga blandades med det blygsamma. Vi fick se en sofistikerad och balanserad stil där plaggen var som ett samspel mellan yin och yang skapta för den självsäkra och starka kvinnan, samtidigt osäkra och försynta.

Det var en stark kollektion och som alltid bjöd Ida på delar ur den sagovärld vi bara kan drömma om. De vackra klänningarna som glittrade ikapp med kamerornas blixtrar fick oss att känna oss nerklädda trots flera timmar framför spegeln imorse. Vi blev även förälskade i den stora, avslutade tyllklänningen som inte har så många användningsområden men som trots det är värd sin plats i garderob – om så bara för att titta på. Vi gillar även att Ida fortfarande är den enda designer som lyckas bland ready-to-wear med couture på ett skickligt sätt och vi älskar hur hon inspirerar oss till att våga bära mer lyx på den asfalterade gatan.

Källa: Metro.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.