Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Ryska fashionistas att inspireras av

Ryska fashionistas att inspireras av Nyheter om kläder
Glöm OS – här är fyra bättre anledningar att blicka österut. Ryskt mode har tagit ett långt kliv från svulstiga pälsar, illasittande tränings­overaller och överdådigt bling. Möt ryskorna som tagit över på front row.

Sofis mode presenterar fyra kvinnor att hålla ögonen på och inspireras av: Miroslava Duma, Elena Perminova, Ulyana Sergeenko och Anya Ziourova.

Ryssland och de forna öststaterna har länge betraktats som modevärldens u-länder. I ett samhälle där lyx och flärd under lång tid varit en extrem bristvara för den stora massan, blev det med kapitalismens intåg plötsligt viktigt att visa vad man hade – och det med besked. De senaste årtiondena har ryskt mode i stor utsträckning kännetecknats av enorm extravagans: ju mer desto bättre, helt enkelt.

Men på senare tid har något hänt. På mode­veckorna syns ett antal unga – och rasande snygga – ryska it-tjejer sitta längst fram på de viktigaste visningarna och utanför catwalken är de streetstylefotografernas favoriter. Med Miroslava Duma i spetsen har de ryska stilförebilderna börjat ta allt större plats på den internationella modescenen, alla med en exklusiv och iögonfallande stil med en tydlig, personlig twist.

Källa: Aftonbladet.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.