Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

H&Ms skonsamma jeanstvätt

H&Ms skonsamma jeanstvätt Nyheter om kläder
”Go green wear blue”. Idag släpps den efterlängtade H&M Conscious Denim-kollektionen i butik där du bland annat hittar den perfekta blåa rocken, ett par klockrena jeans med både hög och låg midja och denimskjortan du vill bära varje dag i veckan.

Men förutom den trendsäkra nivån där supermodeller som Hana Jirickova frontar kampanjen har även H&M valt att fokusera på det hållbara. Under hela processen har det nämligen arbetat hårt för att minska tvättprocessens miljöpåverkan och i hela kollektionen har man valt att fokusera på mer hållbara material.

”Den innehåller en mängd plagg som tydligt visar att mode kan vara både hållbart och trendigt”, säger bland annat Helena Helmersson, hållbarhetschef på H&M.

I arbetet med Conscious Denim har H&M även utvärderat och rangordnat vatten- och energianvändningen för sina tvättprocesser enligt kriterier som har tagits fram av de spanska denimspecialisterna ”Jeanologia”.

Alla plagg i kollektionen bär även en Clever Care-symbol på tvättetiketten som visar hur man tar hand om sina kläder på ett mer miljövänligt och skonsamt sätt. Vi tackar H&M för en fin kollektion och här nedan har vi samlat plaggen vi kommer spana lite extra på.

Källa: Metro.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.