Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Modechef blir chefredaktör på Elle

Modechef blir chefredaktör på Elle Nyheter om kläder
ELLEs nuvarande modechef och creative director Cia Jansson blir ny chefredaktör för tidningen från och med i dag. Hermine Coyet Ohlén som varit chefredaktör sedan 2009 kommer att fortsätta jobba för Aller Media.

Bodil Ericsson Torp är VD på Aller media:
– Att utse en efterträdare till Hermine Coyet Ohlén är inte enkelt, Hermine har gjort ett fantastiskt jobb under många år med ELLE. Men, jag är glad över att det självklara valet fanns internt hos oss på Aller media. Cia Jansson är en naturlig efterträdare som kommer att stärka och fortsätta utveckla ELLE som Sveriges ledande modemagasin. Hennes bakgrund och gedigna kunskaper inom mode, journalistisk integritet samt internationella nätverk kommer att lyfta den fördjupade kunskapen för ELLEs alla läsare, säger Bodil Ericsson Torp.

Cias första nummer som chefredaktör blir januarinumret 2015 (kommer ut i mitten av december).

– Hermine har gjort ett otroligt jobb med att göra ELLE till det självklara valet för modeintresserade kvinnor. Det är en hedersam uppgift att nu få förvalta och utveckla det arbetet. Jag hoppas kunna använda min breda syn på mode till att göra ett spännande magasin med stärkt fokus på både bredd och djup vad gäller bevakning av trender inom mode och skönhet men också fortsätta arbetet med att lyfta fram starka kvinnliga personligheter och deras roll inom kultur, samhälle och livsstil säger Cia Jansson.

Källa: Elle.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.