Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Nobelfestens klänningar

Nobelfestens klänningar Nyheter om kläder
När Kronprinsessan äntrade scenen i Konserthuset. Viken. Jäkla. Klänning! Den är grandios på så många sätt. Färgen är maffig och läcker. Vidden är enorm. Elegansen är slående.

Victoria – Oh my god! 5 +
Jag skrek det, skämmigt nog, rakt ut när Kronprinsessan äntrade scenen i Konserthuset. Viken. Jäkla. Klänning! Så mycket mer än jag i min vildaste fantasi hade kunnat föreställa mig. Den är grandios på så många sätt. Färgen är maffig och läcker. Vidden är enorm. Elegansen är slående. I skrivande stund har jag inte fått bekräftat vem som designat men så långt jag vet är det svensk design och det gör ju det hela extra roligt! Victoria fullkomligt strålar idag. Älskar också att hon vågar slå på med ett ganska rejält statement även vad det gäller smycken. Det där korset är minst sagt maffigt. Tiaran är det klassiska stråldiademet som jag älskar! Tillsammans med det kaxiga halsbandet blir det en superfin kombination. Hela looken känns otroligt genomtänk och väldigt smaklig. Kan inte bli annat än full pott.

Silvia – Otroligt vacker 4 +
Otroligt vacker klänning men magnifika handbroderade detaljer. Är inte megaförtjust i den här turkosa färgen även om drottningen ju klär i de flesta starka färger. Modellen klär Silvias siluett väl , den är enkel med en smickrande och faktiskt rätt tilltagen urringning! Men styrkan i Silvias look idag är det som gnistrar: tiaran, smyckena - de så kallade Leuchtenbergska safirgarnityret och broderierna på klänningen. Otroligt vackra och delikata val.

Madeleine – Har lyckats 4 +
Även prinsessan Madeleine har lyckats med sitt klänningval detta år. Fantastiskt roligt att alla är på plats denna gång. Färgen kallar hovet för greige rosé, och bara det låter ju otroligt romantiskt. Man kan också kalla det lite gammelrosa och jag gillar den här tonen på prinsessan. Det blir snyggt till hennes egna färger. De handbroderade pärlorna gör verkligen att klänningen som helhet får ett extra lyft och hela looken får naturligtvis också hjälp av det kungliga blinget. Madeleine bär ett diadem som är privat medan de övriga smyckena är från Ametistgarnityret. Prinsessan känns lite mer nedtonad än föregående år och jag tycker det är en stil som klär henne riktig bra!

Sofia – Grattis till oss 3 +
Först och främst är det otroligt skoj att vi fått ännu en kunglig klänning att spana in på Nobeldagen. Grattis till oss! Sen måste jag säga att det var ett oväntat val av Sofia. Vi har vant oss vid att se Sofia i ganska modesta, rätt så enkla, dock eleganta klänningar. Men här känns det som hon gör en helomvändning. Det är både paljetter och urringning och rosa? Är tyvärr inte så förtjust. Klänningens design i sig är väldigt vacker och sitter perfekt på Sofia. Broderierna är otroligt fina men färgen och de rosa paljetterna gör att det blir lite Barbie-vibbar över det hela. Synd. Men ändå absolut godkänt!

Källa: Aftonbladet.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.