Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Bli Black Friday redo!

Bli Black Friday redo! Nyheter om kläder
Snart infaller shoppingdagen Black Friday – fyndarens paradis. Här kommer en guide till dig som ser fram emot att shoppa billigt om allt du behöver veta om dagen och vilka butiker som sänker sina priser.

Black Friday är en av de största shoppingdagarna i USA, och fenomenet har spridit sig till allt fler länder i världen. 2016 infaller Black Friday den 25:e november, och tumregeln är att det alltid är den första dagen efter Thanksgiving i USA.

Shoppingdagen brukar ses som starkskottet på julhandeln i USA, där det inte är ovanligt att köa till butikerna hela natten. Flera nätbutiker har tidigare hakat på fenomenet, och 2016 väntas inte bli annorlunda.

Vad är Black Friday?

– Black Friday är en amerikansk shoppingdag då butikerna rear ut större delen av sitt sortiment under 24 timmar. Butikerna öppnar så tidigt som kl 5-7 på morgonen (eller till och med vid midnatt!) och stänger sent på natten.

– Black Friday kallas för den amerikanska motsvarigheten till mellandagsrea, och infaller alltid dagen efter Thanksgiving.

– Black Friday omsätter nästan 425 miljarder kronor – bara i USA.

– Namnet kopplas till finanskrisen 1869, men i dag syftar ordet på att butikerna går från röda siffror (förlust) till svarta siffror (vinst)

– Flera nätbutiker i Sverige satsade på konceptet första gången 2013, vilket ledde till att omsättningen ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag.

– Black Friday är inte en officiell helgdag i USA, men många arbetsplatser och skolor håller ändå stängt under dagen.

– Måndagen efter helgen kallar Cyber Monday, även det en stor shoppingdag i USA så många butiker förlänger sin rea. Konceptet har inte riktigt etablerat sig i Sverige än, men ett par nätbutiker satsar på det.

Klicka på rubriken för att komma till artikeln och kolla in i bildspelet med de nätbutiker som är klara för Black Friday 2016.

Källa: Chic.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.