Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och Therez testar dELiAs.com

Kläder.nu och Therez testar dELiAs.com Kläder.nu testar
Jag har fått chansen att skriva en recension om webbutiken dELiAs och så här var min totala upplevelse av att shoppa på sajten.

Therez på therezz.blogg.se Själva webbsajten www.dELiAs.com är lättnavigerad och man hittar lätt åt det man söker. All fakta om fraktkostnader finner man i kassan under shipping and methods, och man räknar lätt ut sin storlek på en size chart brevid varje plagg. Där finns en enkel tabell där man skriver in sina mått på och då räknar den ut vad du ska ha för klädesstorlekar på olika plagg.

Tänk dock på att det är inches de snackar om och 1 inch motsvarar 2,54 cm. Det kan bli riktigt konstigt om man tror att det är cm.
Jag tycker tabellen fungerade bra och den klänning jag köpte passade, om någotsånär, den var lite tajt över bysten. Men det visste jag ju om redan när jag beställde den eftersom det brukar vara ett problem annars också.
Klänning Michelle pink Så jag vill nog säga att deras storlekar känns helt normala.

Detsamma gäller ballerinaskorna som också var med i min shoppingvagn. Jag tog storlek 7 vilket ska motsvara en svensk 38, vilket jag har på de flesta skor här hemma i sverige.
Skor Bonnie Flat yellow
När beställningen är gjord och betald får man ett trevligt mail där de ber om en kopia på betalkortet tillsammans med legitimation.
Till en början blev jag riktigt skeptisk till detta och mailade och ifrågasatte deras metod. Men efter att ha fått svaret, att de vill försäkra sig om att jag är jag och inte bara hittat någon annans betalkort och gjort en beställning med, kände jag mig lugnad. Tydligen är detta ganska vanligt.

Så snart de fått faxet med mina uppgifter makuleras det och man behöver inte skicka in det igen om man vill göra en framtida beställning.
Delias.com shop
Frakten på mina varor, som kostade runt 700 kr, uppgick till nästan 200 kr och tullen kostade mig 242 kr plus postens avgifter som uppgick till 100 kr. Så det hela blev ett ganska dyrt kalas. Är ni osäkra vad ni kommer att få betala så kan ni klicka er in här. Där kan man räkna ut vad tullens kostnader kommer att bli ungefär, och lägg till postens 100 kr på det.
Leveranstid. Från den dagen jag beställde mina varor till det att jag kunde hämta ut dem hade det gått 22 dagar. 6 av de dagarna har posten haft paketet i sin behandling så det gick relativt snabbt tycker jag.

När det kommer till returrätt så står det på sidan att man har 60 dagars öppet köp, men att de inte ersätter fraktkostnaderna eller andra kostnader. Detta medför i mitt tycke att man inte ska skicka tillbaka i första hand eftersom det kostar så mycket, utan istället lägga ut plaggen på tradera.com, blocket.se eller sin egen bloppis och hoppas på det bästa. Det gör att du kan få igen de pengar du lagt ut istället för att få betala en dyr fraktkostnad tillbaka också.
Therez provar klänningen

Kontakta Therez Min totalupplevelse kring köpet är mycket bra och jag tvekar inte att beställa från dELiAs.com igen om något sött och passande dyker upp.

Therez Hahlin
therezz.blogg.se

Kläder.nu testar dELiAs.com

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 5
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 3
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 3
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 4

Totalupplevelse: 4

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.