Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och Anni testar Zara

Kläder.nu och Anni testar Zara Kläder.nu testar
Jag har testat att beställa från nyöppnade Zaras webbshop.

Zara är en spansk kedja som har butiker runt om i hela världen, inklusive Sverige, och räknas idag som en av världens största modekedjor.

I höstas öppnade kedjan sin webshop och i början av mars blev den tillgänglig även för oss i Sverige.

Zara har fyra avdelningar; dam, TRF (Ungdom), herr och barn. Inom de olika avdelningarna är det olika kvaliteter och priser, en tröja kan kosta allt ifrån 200 kronor till tusen kronor beroende på material.

Sidan är lättnavigerad och man hittar de olika avdelningarna i menyn till höger, i menyn kan man även välja att se veckans modenyheter. När man klickat på en avdelning och en kategori kan man sortera plaggen efter färg, storlek och pris.
Anni testar Zara

När man klickat på en avdelning och en kategori kan man sortera plaggen efter färg, storlek och pris. Under varje artikel står priset angett i svenska kronor, man får också tvättråd, frakt- och returinformation. En storleksguide finns även.

Betalning sker med kontokort och man får en orderbekräftelse med kvitto till den e-postadress man angett. Efter det får man även ett mail med en länk där paketet kan följas, tyvärr fungerade inte den sidan för mig.

Pumps från Zara Det finns tre fraktalternativ, antingen kan man hämta varorna i sin närmaste Zara butik vilket är kostnadsfritt. Eller så kan du välja standardleverans för 49 kronor, oavsett hur mycket du beställer. Eller expressleverans för 99 kronor.

Leveranstiden varierar beroende på vilket fraktalternativ man valt, att leverera till sin närmaste Zara butik tar 4-6 dagar. Standardleverans tar 3-5 dagar och expressleverans 2-3 dagar.
Jag beställde mitt paket på en torsdag kväll och följande vecka på onsdagen hade de försökt leverera paketet till min dörr, när jag inte hade varit hemma fick jag en lapp i min brevlåda med ett nummer jag kunde ringa för att få mitt paket.

En stor nackdel här är att leveransföretaget i vanliga fall endast levererar till företag, vilket innebär att paketet bara levereras mellan 9-16 måndag till fredag. De kan inte heller säga vilken tid under dagen paketet kommer att levereras. Jag fick till slut paketet fraktat till mitt jobb, vilket fungerade bra och jag fick det under torsdagen. www.zara.com

Vill man returnera något kan man göra det antingen i en Zara butik, men det måste ske i samma land som man beställt varan till. Jag hade alltså behövt returnera i en butik här i Sverige. I annat fall kan returen postas till Zara. Att returnera en vara är kostnadsfritt och ska ske inom 30 dagar.

Ballerinaskor från Zara Jag beställde två par skor från Zaras damavdelning, ett par klackar i äkta mocka och ett par ballerinaskor i riktigt skinn. Jag har i vanliga fall 37-38 i storlek och valde 37 på båda skorna, men de är små i storleken så ligger du mellan två storlekar rekommenderar jag att ta den större. Den totala kostnaden med frakt blev 1227 kronor.

Förutom strulet med leveransen är jag jättenöjd med min beställning och kommer garanterat ändå att beställa från Zara igen.


Anni
annihoney.blogg.se

Kläder.nu testar Zara

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 4
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 5
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 4
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 4

Kontakta Anni

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.