Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och Käthe testar Luisaviaroma.com

Kläder.nu och Käthe testar Luisaviaroma.com Kläder.nu testar
Jag har testat att shoppa i den italienska webbutiken Luisaviaroma och det här är en recension av min shoppingupplevelse.

Käthe på www.amelia.se/kathe Luisaviaroma är en exklusiv webbutik med märken som Marc Jacobs, See by Chloé, Missoni, Lanvin och Yves Saint Laurent för att nämna några. De skickar lyxiga paket från Italien till hela världen. I Italien finns tre butiker och en webbutik.

Webbutiken är inte särskilt trevlig att navigera i. Jag får ofta klicka på bakåtknappen istället för att snabbt gå vidare med hjälp av en meny. Ibland tar sidorna lång tid att ladda. Annars är mycket positivt.

Kläderna visas från olika vinklar och genom att klicka på Details får jag ytterligare info om plagget.
Det finns också möjlighet att i direkt anslutning till varan skicka en fråga till kundtjänst. Om jag klickar på Total Look får jag omedelbart stylisthjälp och förslag på hur jag ska matcha den aktuella varan.
Allt sådant ger det lilla extra för mig som kund.

Sortimentet är brett och det går att finna kläder av alla de slag, skor, väskor och accessoarer. När det gäller utländska webbutiker är det kort som gäller, så även på Luisaviaroma.
Luisaviaroma-paketet
När jag fyller i kortnumret slås jag över hur snyggt det är uppbyggt, som ett kort, och det är därmed lätt att fylla i rätt nummer på rätt ställen.
Topp från See by Chloé Jag valde att shoppa en topp från See by Chloé. Jag känner till märket sedan tidigare och visste därför vilken storlek jag skulle välja. Om man inte känner till de olika märkenas storlekar kan det annars vara svårt, för jag hittar inga måttangivelser i webbutiken.

Leveransen är snabb, bara ett par dagar till Sverige, och paketet levereras med bud via Federal Express. Frakten är ganska dyr, ca 300 svenska kronor, men om man köper mycket på en gång ökar inte fraktkostnaden.

Eftersom Italien är ett EU-land ingår momsen och ingen tullavgift tillkommer.
Den svenska ångerrätten gäller inte. Allt som säljs på rea går inte att returnera, vilket är viktigt att vara medveten om.

Allt annat oanvänt går att byta eller returnera inom 10 dagar. Tänk då på att fraktavgiften inte återbetalas, ej heller returfrakten som du själv måste stå för.
Luisaviaroma.com shop
Kontakta Käthe Det ger mersmak att shoppa hos Luisaviaroma. Fint sortiment kombinerat med snabb leverans och ett tjusigt inslaget paket gör att man vill göra om det. Problemet är bara att det inte är frågan om budgetkläder. :-)

Käthe Nilsson
www.amelia.se/kathe

Kläder.nu testar Luisaviaroma.com

Betyg (1-5) på Websajt - navigering, layout mm. Websajt: 3
Betyg (1-5) på Sortiment - utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Sortiment: 5
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 4
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 5
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 4

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.