Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och Frida testar Miss Selfridge

Kläder.nu och Frida testar Miss Selfridge Kläder.nu testar
Jag har testat att beställa kläder från Missselfridge.com.

Miss Selfridge är en brittisk klädkedja som säljer trendigt mode främst inriktat till unga.

Butiken öppnade redan på 60-talet i varuhuset Selfridge i London, och var då avdelningen som representerade ungt mode.

Varumärket växte snabbt och idag finns butiker över hela världen representerade, samt en webshop som levererar till 110 länder.

Då jag först knappade in webbadressen; Missselfridge.com möttes jag av en startsida som kändes bekant. Den har i princip samma uppbyggnad som Topshop.com, och efter lite googlande fick jag veta att de ingår i samma koncern.
Frida shoppar från Miss Selfridge

Detta medförde att Miss Selfridges webshop var enkel att hitta och navigera i, eftersom jag är välbekant med Topshop.

Något som jag personligen gillar när jag shoppar över nätet är att se de senaste nyheterna, och hos Miss Selfridge finns en tydlig rubrik New In som visar det senaste modet.

Frida testar Miss Selfridge Vid varje produkt finns en Size Guide, där måtten på de brittiska storlekarna tydligt framgår. Jag var dock osäker på vilket storlek jag skulle välja, eftersom jag inte ägde något Miss Selfridge plagg sedan tidigare. Jag hade dessutom oturen att ligga mitt emellan två storlekar så jag tog två plagg i vardera storlek.

Något jag saknade var bilder på hur plaggen ser ut på en modell, det fanns dock på ett par produkter, men jag tycker att det är betydligt lättare att välja rätt storlek då det finns en bild på en modell, samt info om vilken storlek hon bär, som det finns hos bl.a. Asos.com.

Det framgår dessutom vid varje produkt vad frakten kostar, leveranstid, returpolicy och om varan finns i butik. Frakten till Sverige kostar £6, vilket motsvarar ungefär 65 svenska kronor vilket jag tycker är ett överkomligt fraktpris.

Leveranstiden enligt hemsidan skulle ta 3-8 arbetsdagar, och mitt damp ner efter 7 arbetsdagar så det var inom utlovad leveranstid. Vill man returnera något måste det göras inom 14 dagar, det behövde dock inte jag göra då jag är väldigt nöjd med min beställning.

Betalning sker via en rad olika bankkort eller PayPal. Jag valde alternativet bankkort och jag upplevde inga problem alls.

Kvalitén på plaggen var över förväntan. Vi kan börja med den orangea färgklicken, Orange Skater Dress, som verkligen är helt fantastisk. Modellen på klänningen är väldigt figursmickrande, och den känns väldigt rejäl då den är tillverkad i tjockt tyg.

Även den marinblå sommarklänningen med vita stjärnor känns ”lyxig” trots det låga priset. Dragkedjan i sidan och underkjolen är små saker som höjer betyget gällande kvalité.
www.missselfridge.com

Jag upplevde klänningarna som normala i storlek. Två par shorts, ett par i mockaimitation med rundad kant nedtill, och ett par vita med virkade detaljer, flyttade in hos mig. Dessa var också otroligt fina, det enda jag har att anmärka på är att jag upplevde shortsen som lite små i storlek, så gå hellre upp en om ni funderar på en beställning.

Frida shoppar shorts
I övrigt så tyckte jag att plaggen i verkligheten såg ut precis som utlovat på produktbilderna.

Helhetsupplevelsen var top notch, jag blev så positivt överraskad att jag nästan gjorde ytterligare en beställning dagen efter då jag fått denna.

Jag kommer definitivt att beställa från Miss Selfridge igen, dels för man får mycket för pengarna, men även för att inte alla andra har likadana kläder.Frida
fridasfashion.se

Kläder.nu testar Miss Selfridge

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 5
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 4
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 4
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 5

Kontakta Frida

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.