Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och AnnaWii testar Eilatan

Kläder.nu och AnnaWii testar Eilatan Kläder.nu testar
Jag har testat att beställa skor från Eilatan.com.

Eilatan är en amerikansk skobutik som startades 2003 i Orange County och som 2007 öppnade sin webshop med hela världen som marknad.

Målet med webshoppen är att erbjuda sina kunder de coolaste och snyggaste skorna på marknaden och de riktar sig främst mot äkta skoälskare.

Det märks att de som driver webshoppen har en passion för skor för det finns ett flertal kända skomärken som Jeffrey Campbell, Converse samt Sam Edelman och de har plockat ut godbitarna från varje kollektion.

Själv hittade jag några Jeffrey Campbell-modeller jag inte sett tidigare och det var en positiv upplevelse då jag tycker mig ha bra koll på deras skor.

Rent estetiskt tilltalar inte deras webshop mig. Den är i starka färger och ser ganska ”billig” ut så den krockar lite med deras
Anna testar skor
sortiment, som inte alls känns billigt. Ett plus är att de i alla fall har tydliga kategorier, både märken samt skotyper, vilket gör att man enkelt kan hitta det man söker.

När det kommer till storlekar hittade jag ingen storleksguide men för mig, som är van vid att handla amerikanska skor, gjorde det inget. Dock kan jag tycka att en webshop som säljer skor till hela världen behöver en storleksguide som omvandlar europeiska och engelska storlekar till amerikanska.

En sak som jag däremot uppfattade som positiv var att de vid varje sko hade skrivit ut hur den är i storleken (liten, stor eller normal) och det tycker jag är ett stort plus!

Anna shoppar skor Betalningsprocessen var lite krånglig för oss som inte bor i USA. Man kan inte beställa direkt via hemsidan utan måste maila dem skomodell, storlek samt adress och sedan får man en faktura till sin mail.

Den betalar man via Paypal och det tycker jag är bra eftersom det alltid känns tryggare än kontokort. Förhoppningsvis kommer man i framtiden att kunna beställa och betala direkt med Paypal via hemsidan för jag kan tänka mig att de tappar många kunder som inte orkar med mailproceduren.

När betalningen väl var gjord gick dock allt väldigt smidigt och snabbt. Jag fick ett kvitto till min mail från Paypal och därefter skickades skorna samma dag. Jag fick även ett ”tracking number” så att jag kunde följa skornas väg hem till mig och det uppskattade jag eftersom jag då kunde uppskatta när skorna skulle vara framme.

När det kommer till frakt kan man välja mellan två alternativ, normal eller express, och jag valde express eftersom jag ville ha skorna snabbt. Det kostade $50 (ca: 335 kr) och då tog det tre arbetsdagar för skorna att komma. Har man inte bråttom med att få sina skor är den normala fraktkostnaden $40 (268 kr).

Tullkostnader tillkommer oftast så det är något man bör räkna in i slutpriset. Räkna på ca: 25 % av kostnaden så får du fram vilken tullavgift du kommer att få när du hämtar ut paketet. För mig blev det ca: 300 kronor och då låg min order på ca: 1200 kronor.

Jag beställde ett par Jeffrey Campbells i modellen ”Fairlane” och är väldigt nöjd med min beställning.
www.eilatan.com

De blev lite billigare än på andra sajter då jag valde att inte ha några returmöjligheter (man sparar ca: $24/160 kr) och det är en modell som inte finns i Sverige än.

Paketet var väldigt bra packat och skokartongen hade inte en skråma trots den långa ”resvägen”.

Anna shoppar skor Jag är nöjd med skorna och visste redan innan att de skulle passa så jag valde medvetet bort mina returmöjligheter.

Väljer man dock att köpa ett par med returmöjligheter finns det en enkel beskrivning av hur man går tillväga på hemsidan. Eilatan står för returkostnaden och man har 31 dagar på sig att returnera skorna.

Avslutningsvis vill jag säga att jag är väldigt nöjd med min köpupplevelse hos Eilatan. Även om det är lite omodernt att behöva maila in sin order var de väldigt proffsiga och svarade inom en timme.

Det som jag är mest imponerad över är dock frakttiden samt deras utbud som sticker ut bland alla andra webshoppar. Jag kommer definitivt att ha Eilatan som alternativ i framtiden när jag shoppar Jeffrey Campbells!


Anna
annawii.blogg.se

Kläder.nu testar Eilatan.com

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 4
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 3
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 5
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 4

Kontakta Anna

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.