Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och Anna testar RiverIsland.com

Kläder.nu och Anna testar RiverIsland.com Kläder.nu testar
Jag har testat att beställa från RiverIsland.com och så här gick det till.

River Island är en brittisk klädkedja som startades för över 60 år sedan och som i dag även har en populär webshop.

Där säljer de stora delar av sitt sortiment och det går att hitta trendiga och snygga plagg till schyssta priser och det är det som är deras grundtanke med företaget.

De har ett brett sortiment för såväl dam och herr som för barn och de riktar sig främst till modeintresserade personer. Det syns tydligt vilken målgrupp de har, för de är snabba på att snappa upp de senaste trenderna och det uppskattar jag som kund eftersom jag inte har råd med dyrare designermärken.

Själv hittade jag ett flertal av de senaste trenderna som aztekmönstrat, virkat, neonfärger, pasteller och ombre-färgningar så det finns något för alla smaker och stilar.
Anna testar Riverisland.com

När det kommer till utseendet och användarvänligheten på sidan tycker jag att den är väldigt lättnavigerad och snygg. Den är stilren utan att vara tråkig och man kan välja bland ett flertal olika kategorier, underkategorier och även färger samt storlekar. Det är något jag uppskattar på denna typ av webshoppar, där utbudet är enormt, och man annars inte skulle orka gå igenom allt i shoppen.
Anna shoppar från Riverisland.com Eftersom det är en engelsk webshop är storlekarna brittiska och vid varje plagg finns en storleksguide. Där finns även all information om plagget som material och tvättråd.

Betalningsprocessen var väldigt enkel och man betalar med sitt kort. Jag har inga problem med det men jag tycker att de även borde ha Paypal för de som känner sig lite osäkra med att handla över nätet.

Direkt när betalningen var gjord fick jag en orderbekräftelse till min mail och när paketet sedan skickades fick jag ett kollinummer så att jag kunde följa paketet. Det uppskattar jag alltid och särskilt då jag beställer från andra länder än Sverige eftersom det brukar ta någon dag extra.

De har en fast fraktkostnad till Sverige och den ligger på £6 (ca 68 kronor) oavsett hur mycket man beställer. Frakttiden kan ta upp till 7 dagar och min order kom efter 5 dagar så de håller sina frakttider. Som vanligt tillkommer det aldrig några tullavgifter när man beställer från länder inom EU så det är inget man behöver oroa sig för!

Vad beställde jag då? Jo, jag beställde en stickad franskofta, ett set med armband, två set med ringar samt en Missoni-inspirerad clutch. Slutsumman, med frakt, blev ca: 950 kronor och det tycker jag är ett bra pris då jag fick mycket för pengarna och kvalitén var bra. Jag skulle jämföra River Islands kvalité med Topshop, alltså snäppet högre än t.ex. H&M och Ginatricot.

Jag är supernöjd med alla produkter och jag måste faktiskt säga att de är finare i verkligheten än på bild. Storleken på koftan stämde bra och alla smycken samt clutchen stämde överens med måtten som angavs på sidan.

Vill man returnera något finns det info vid varje plagg om hur man går tillväga. De har två veckors returrätt och står själv för kostnaden. Man kan även lämna tillbaka plaggen i en River Island-butik men då vi inte har deras butiker i Sverige är den posten som gäller.

www.riverisland.com
Avslutningsvis vill jag säga att jag är väldigt nöjd med min beställning. Sidan var lättnavigerad, det var enkelt att betala, de höll frakttiden med god marginal och alla produkter var över förväntan.

Det enda de skulle kunna förbättra är att även ha Paypal som betalningsalternativ men i övrigt var allt tiptop. Jag kommer definitivt att handla från River Island igen och har redan spanat in några godbitar jag är sugen att slå till på!


Anna
annawii.blogg.se

Kläder.nu testar Riverisland.com

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 5
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 4
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 5
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 5

Kontakta Anna

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.