Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Sofi Fahrman får drömjobbet

Sofi Fahrman får drömjobbet Nyheter om kläder
Hon blir Sveriges svar på Heidi Klum i ”Project runway” Sofi Fahrman blir ”svenska Heidi Klum”. Hon kommer att leda ”Project runway”, som kommer till Sverige i höst.

– Jag tänker inte försöka kopiera Heidi, säger Sofi Fahrman.

I höst är det premiär för svenska ”Project runway” på TV3. Nöjesbladet kan i dag avslöja att programmet kommer att ledas av journalisten och moderedaktören Sofi Fahrman, 32 – som därmed blir den svenska motsvarigheten till Heidi Klum.

Hon tar jämförelsen med den tyska supermodellen med ro.
– Jag har ju absolut inte lika långa ben eller modellbakgrund som henne, säger Sofi Fahrman och skrattar.
– Däremot så har jag befunnit mig i den här modevärlden under väldigt lång tid. Precis som Heidi har jag en mode- och designbakgrund. Men jag får göra min egen tolkning av henne helt enkelt. Jag kommer inte att försöka göra en copy-paste utan man kommer att få den vanliga Sofi: En mix av sprudlande energi och allvar.

Vem som blir den svenske motsvarigheten till stilcoachen Tim Gunn och hur juryn kommer att se ut är inte klart. Vilka som är aktuella vill Sofi Fahrman inte avslöja – men försäkrar att det rör sig om namn i toppklass.

– Jag har fått lite småkoll på vilka som skulle kunna vara uppe på tapeten och det är väldigt hög nivå.
Efter tre och ett halvt år väljer hon nu att flytta från New York – för att kunna satsa på ”Project runway”.
– Jag ser det som en följetong precis som i den amerikanska upplagan. Det blir inte till Stockholm men någonstans i Europa, så jag kan flyga hem lite lättare.

Fredrik Lundberg, programchef på TV3, är stolt över att kunna presentera den nya programledaren.
– Sofi har väldigt stora kunskaper om modebranschen. Dessutom har hon en bredd och en stark förankring hos publiken. Vi tror att hon kommer att tillföra mycket till programmet, säger han.

Källa: Aftonbladet.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.