Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Så går du snyggt på höga klackar

Så går du snyggt på höga klackar Nyheter om kläder
Alla kan gå i höga klackar. Men det blir enklare med några proffsråd på vägen. Skobranschrådets Sara Winter vet vad du ska tänka på för att slippa vingla fram på gatorna.

6 TIPS ATT TÄNKA PÅ:

1. VÄLJ RÄTT SKO
- Ingen vill stappla fram ovant i sina höga klackar. Men för att gå så snyggt och skönt som möjligt finns en hel del att tänka på.
- Även för den som är mer van vid att skrida fram på lite högre höjd. Både fötter och klackar kan alltid behandlas lite bättre.

2. PLATÅ FÖRENKLAR
- Om du vill ha en riktigt hög höjd på skon underlättar det om skon har en platå framtill.
- Då blir inte lutningen mellan häl och tå lika kraftig.

3. KOLLA INNERSULAN
- Se till att innersulan inte sluttar rakt ner från hälen till tån. Saknar skon en bra yta där hälen kan ta emot hamnar allt tyck på trampdynan. Med en avlastningsyta för hälen får du en lutning som är skön för foten samtidigt som du går snyggare i skon.
- Gelékuddar går att lägga framme vid tån som avlastning för trampdynan. Många skoproducenter börjar också göra inbyggda vadderingar i trampdynan.
- Då finns det i skon från början. Vissa märken använder sportsulor i sina pumps. Då får både häl och tå extra bekvämlighet.

4. VÄLJ BRED KLACK
- Om du är ovan vid att gå i högklackat kan det vara skönt att välja en bredare klack som känns stabilare att gå i.
- En rak stolpklack eller kilklack, till exempel. Men klacken kan fortfarande vara hög.

5. FIXA STABILITET
- Skorna måste sitta åt om foten. Är det en sandal med vristrem är det viktigt att det går att spänna åt den ordentligt.
- Är skon rymlig kan man använda ett hälgrepp, en liten mockabit med dubbelhäftande tejp som man fäster bak i hälen på skon. Det hjälper också att hålla foten på plats i skon.

6. GREPPVÄNLIGA SULOR
- Just nu ser modebilden väldigt bra ut. Det finns gott om grövre sulor även till nättare skor och höga klackar.
- Många skor har en sula som liknar en traktorsula framtill. Den är greppvänlig och stabil att gå i. Själva sulan är oftast i gummi, men det behöver inte vara de räfflade traktorsulorna för att vara stabilt.
- En nättare rågummisula är också väldigt greppvänlig att gå i. Många trendiga skor har de här sulorna för att det är snyggt. Det råkar bara vara praktiskt också.

TIPS! Kolla klacken med jämna mellanrum och var noga med att klacka om skorna i tid. Det gäller framför allt stilettklackar, som man går ner väldigt snabbt.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.