Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Prinsessan Estelle – ett modelejon

Prinsessan Estelle – ett modelejon Nyheter om kläder
När Estelle går på vårpromenad gör hon det i en dansk kofta. Barnklädesexperten Johanna Engberg spår att koftan blir en storsäljare. - Estelle sätter trender vare sig hon vill eller inte, säger hon.

I helgen släppte hovet nya bilder på prinsessan Estelle, 14 månader, tillsammans med mamma Victoria på Haga. På bilderna leker lillsessan i trådgården i en stickad kofta i ett traditionellt mönster. Koftan kommer från det danska märket Pomp de Lux och skickades ut till vår lilla prinsessa redan i höstas.
– Vi skickade i väg några olika styles till Estelle under hösten, koftan är från vår höstkollektion. Då var den lite för stor för Estelle, men nu ser den ut att passa fint, säger Sandra Jeppsson, säljkoordinator för Pomp de Lux i Sverige.

Sandra Jeppsson berättar dock att koftan är helt slut.
– Den går inte att få tag i, de sista delarna av kollektionen reades ut i höstas. Vi har tyvärr inga kvar på lager.

På Pomp de Lux har man dock förstått att kronprinsessan blivit förtjust i märkets barnkläder, och man har därför även skickat en uppsättning ur sin vår- och sommarkollektion också:
– Vi har skickat åtta olika styles, alltså fyra eller fem olika outfits. Vi hoppas att prinsessan kommer att bli lika förtjusta i dem som i koftan, säger Sandra Jeppsson.

När Expressen under gårdagen publicerade bilderna på Estelle i sin nya kofta började det snabbt att ringa i barnklädsbutiksägaren Johanna Engbergs telefon. Hon får ofta frågor om Estelles kläder från föräldrar som vill ge sina barn en likadan garderob, och tycker att Pomp de Lux är ett bra val när Victoria ska klä sin minsting:
- De gör klassiska, moderiktiga kläder för barn. De gör inte extravaganta, Zlatan-trendiga kläder, utan håller sig till det tidlösa modet.

Passar en stickad kofta på en prinsessa?
- Jag tycker att Victoria har gjort en rolig grej och valt bort prinsesstilen när det gäller Estelle. Hon klär henne som ett barn. Och visst kommer vi få se många småttingar i stickade koftor framöver.
- Jag tror inte att Victoria vill att Estelle ska vara ett modelejon. Men hon sätter trender vare sig hon vill det eller inte.
- Jag tror att folk tänker att det är en smart grej att ha en tjock stickad tröja i stället för en vårjacka.

Källa: Expressen.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.