Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Maddes väska kostar som en familjebil

Maddes väska kostar som en familjebil Nyheter om kläder
Ekonomi på sparlåga? Inte i prinsessan Madeleines garderob. Här är väskan som kostar lika mycket som en mindre familjebil.

Prinsessan Madeleine beskrivs som en trendsättare som blandar lågpriskläder med designerplagg. I den kungliga garderoben finns plagg från kedjor som H&M och Zara. Men när det kommer till väskor är det dyrt som gäller för prinsessan.

Godbiten i väsksamlingen är den omtalade Hermès i modellen Birkin med en prislapp på ungefär 130 000 kronor.
– Ämnet är en het potatis och man kan ha åsikter ifall väskorna betalas med apanage. Men våra prinsessors konsumtion är ingenting i jämförelse med andra kungahus i världen. Där kan vi diskutera privatjets och kristallprydda couturekreationer i halvmiljonklassen, säger Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på Chic.

Hon menar att det är omöjligt att veta vad som betalats med privata pengar, vad som är gåvor eller vad som köpts med apanage.
– Ofta får högprofilerade kunder rabatt, men när det gäller Hermès så kan jag ta gift på att de inte ger någon rabatt, säger Flinkenberg, som tycker att debatten om kvinnors statusshopping är förlegad.
– Låt henne får bära sin Birkin-väska, både hon och Victoria återanvänder sina väskor och kläder. Ingen klagar när en man bär svindyra kläder.

Källa: Aftonbladet.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.