Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Cornelia Webb designar för Ellos

Cornelia Webb designar för Ellos Nyheter om kläder
Den hyllade smyckesdesignern Cornelia Webb har designat en kollektion exklusivt för Ellos. Kollektionen, som lanseras 24 oktober 2013, är tillverkad i mässing och består av tre olika halsband och två lösa berlocker.

Smyckena kan antingen köpas var för sig eller som ett helt set och det kan bäras på en mängd olika sätt.
– Jag har ca tio sätt jag kommer bära detta smycket på och det skulle inte förvåna mig om jag kommer att lära mig fler av mina kunder. Jag hoppas att de som köper smycket använder det på ett lekfullt sätt, berättar Cornelia.

Cornelia designar ofta med kroppens form som utgångspunkt. Hon vill skapa smycken som framhäver och blir en del av kroppen. Målgruppen är kvinnor i alla åldrar.
– Smycken kan leva genom trender och överleva generationer. Målgruppen för mina smycken ser jag inga åldersgränser på, den definieras snarare av en medvetenhet och lekfullhet.

Designsamarbetet är det tredje i radan av "Oväntade möten" för Ellos. Tidigare har Pär Engsheden designat en safariklänning och Linnéa Braun en klassisk, vit skjorta för det Borås-baserade företaget.
– Jag känner mig väldigt hedrad över att ha blivit inbjuden att gästdesigna för Ellos. Det handlade om att få göra en klassiker, något långvarigt och hållbart. Att ta fram ett smycke som kan växa och förändras med kunden, något som förhoppningsvis kan täcka upp ett bredare behov och vara motsatsen till slit och slängshoppandet.

llustrationerna av smycket är skapade av modetecknaren Tippan Nordén.

Källa: Chic.

Kläder.nu kategori: Nyheter om kläder.