Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och Martina testar La Redoute

Kläder.nu och Martina testar La Redoute Kläder.nu testar
Jag har testat att beställa från det franska postorderföretaget La Redoute.

La Redoute började skriva sin företagshistoria redan 1873 och sedan 1922 har de fungerat som ett postorderföretag. 1998 kom klädföretaget till Sverige och idag kan man beställa genom deras välfyllda katalog eller i webbshopen.

Företaget kombinerar egna märken tillsammans med andra välkända. Dyrare blandat med billigare. Varje säsong brukar de även bjuda på någon form av designersamarbete. I år är det Azzaro som gjort ett par plagg för La Redoute.

I deras sortiment hittar du kläder, skor och accessoarer för både dam, herr och barn. De har även avdelningar för kosmetik och interiör.

Sajten är väldigt lätt att ta sig fram i med
Martina testar La Redoute
tydliga kategorier. Det är dock väldigt mycket plagg, så det tar sin tid att bläddra igenom alla sidor.

På de flesta plagg finns det bra visningsbilder, men jag har ett par gånger stött på att alla färger inte finns fotade. Men för det mesta är det flera olika bilder som tydligt visar hur kläderna ser ut.

Kängor från La Redoute
När du valt färg och storlek så kommer den preliminära leveranstiden upp. För mig stämde 5-7 dagar rätt bra överens med de 8 dagar som de tog för paketet att komma fram. Frakten går på 44,90 kr, om du inte vill betala lite extra för att få det levererat ända fram till dörren (95 kr).

Jag klickade hem ett par skor från deras rea samt ett par strumpbyxor. Storlekarna upplever jag stämma bra med våra vanliga svenska. Eftersom det är många olika märken kan detta så klart skilja sig från märke till märke.

Mina stövlar satt skönt och jag tycker att de överensstämmer med bilden som jag sett på deras sida. Stövlarna som är i kalvskinn, ser dock billigare ut än vad de är.

Under varje plagg finns det ett kommentarfält, där kan man lämna omdömen om sina köp och det är bra för den som är sugen på att lägga en beställning att ta en titt där först.

La Redoute är mästare på att skicka ut olika erbjudanden och rabattkuponger, så se till att kostnadsfritt registrera dig hos dem.
www.laredoute.se

Du kan välja mellan att betala med kort, postförskott, faktura eller avbetalning på ett konto. Jag valde att betala med faktura. Strax innan månadsskiftet dök fakturan upp, men man kan också hitta uppgifterna om man loggar in på sin sida på La Redoute.

Martina testar kängor Inom 14 dagar kan du retunera din order. Man klickar sig in på sin sida hos La Redoute och göra sitt byte/återköp/reklamation där, sedan är det bara att lämna paketet på ditt utlämningsställe.

Samanfattningsvis är jag nöjd med min beställning. Det gick enkelt och smidigt. Leveransen kom snabbt fram och frakten var rimlig. Det kan nog bli fler beställningar från det franska modeföretaget under 2011.Martina
Kläder.nu Trend

Kläder.nu testar La Redoute

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 4
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 5
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 5
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 3

Totalupplevelse: 4

Kontakta Martina

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.