Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Kläder.nu och Therez testar Romwe

Kläder.nu och Therez testar Romwe Kläder.nu testar
Jag har haft möjligheten att shoppa från Romwe.com.

Therez testar Romwe.com Romwe startades vid jul 2010 som en liten enkel vintagebutik på nätet belägen i Singapore. På bara 6 månader har de utvecklats och idag är webshopen fylld av trendiga plagg och accessoarer som ständigt förnyas.

Romwe tar inte in stora kvantiteter av deras produkter utan lovar att plaggen kommer i ett antal om 50-100 och i vissa fall endast 20 stycken(!)

90% av deras produkter kommer inte med påfyllning vilket ger en lite mer ”unik” känsla i de plagg man väljer att köpa.

Betalningssätten som finns att välja mellan är direktbetalning via betalkort eller
paypal. Jag valde att betala med paypal eftersom jag tycker det är enkelt och känns lite mer säkert när man handlar med butiker utanför norden.

När jag gjorde min beställning tog det 10 arbetsdagar innan det dök upp på mitt utlämningsställe. Jag fick en avi hem i brevlådan och jag och hämtade ut paketet.

Therez beställer klänning Jag hade läst innan att om man väljer frakten som är gratis (och tar lite längre tid) så skulle man inte bli debiterad några tullavgifter och för min del stämde detta. Hur det fungerar har jag ingen aning, bara att det gjorde det!

Frakten är helt gratis utan något minsta värde om man tycker det är ok att vänta mellan 5-10 arbetsdagar. Det finns även expressfrakt där man kan få sina varor inom 4-7 arbetsdagar för ett tillägg på 7-15 dollar.

Om man väljer det sistnämnda är jag dock osäker om man slipper tulldebiteringen.

Själva webshopen är ganska lättnavigerad. Saknar dock att man kan gör ytterligare urval såsom storlek och färg när man valt en kategori. Det finns så otroligt mycket att kolla igenom och därför hade det underlättat mycket!

Storlekar som finns är mestadels o.s men det finns även XS, S, M storlekar. Jag beställde tre plagg – en kavaj, en stickad klänning och en kofta med både o.s och min vanliga storlek (S).

För mig passade plaggen bra men den stickade klänningen i o.s var lite stor för mig men funkade med ett skärp i midjan.

Är man osäker finns det ”Size & fit” under de flesta plaggen i beskrivningen där man kan se mått på plaggen. Där finns även en ruta ”Description” där man kan läsa lite mer ingående om plagget, tex material och hur man ska tvätta det.
www.romwe.com

Therez testar Romwe.com Gällande returer har jag inte testat det eftersom jag var nöjd med mina plagg men på sidan står det att man har 365 dagar på sig att göra en retur från det datumet paketet skickades från dem.

Produkterna skall ha märkning kvar samt ligga i orginalförpackning och vara oanvändna.

Man betalar själv returfrakten och så fort varorna kommit till Romwe återbetalas man den summan man betalat för produkterna inom några dagar.

Jag är mycket nöjd med min beställning och kommer utan tvekan att beställa där igen. Kanske redan i veckan eftersom jag spanat in en mycket snygg vinterjacka.

Therez Hahlin
www.therez.se

Kläder.nu testar Romwe.com

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 4
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 5
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 4
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 4,5

Kontakta Therez

Kläder.nu kategori: Kläder.nu testar.